Nóra beszámolója az AIDA-ról
2013.12.04.Szobalány – munkaköri leírás
2013.12.04.A hajós szakács munkavállaló közvetlen felettesei a Sous Chef és a Konyhafőnök.
Célmeghatározás:
Önálló elő- és elkészítése, valamint tálalása az ételeknek, a meghatározott menüterveknek megfelelően. A személyzeti ellátás lebonyolítása, HACCP előírások betartása.
A hajós szakás munka és feladatok
- Szükség esetén feltölti és leszedi, valamint tisztán tartja a büféasztalokat
- Felelős a személyzeti étkeztetésért (reggeli, ebéd, vacsora) a megadott előírások szerint, továbbá gondoskodik a személyzeti étkeztetés lebonyolításáról
- Ételek előkészítése a konyhán
- Ételek előkészítése a látványkonyhában
- Betartja a mindenkori higiéniai előírásokat
- Segédkezik a Loading-nál
- Szükség esetén besegít a látványkonyhán, illetve egyéb eseményeken
- Segédkezik a vendégek érkezésénél és távozásánál
- Figyelembe veszi az egyenruhaszabályokat (különösen a vendégtér és személyzeti területek közötti váltásnál)
Szükséges végzettség:
- Szakács végzettség
- Legalább két éves munkatapasztalat
- Jó német és/vagy angol nyelvtudás
- A termékek nemzetközi standardjainak ismerete
- 4 csillagos büfé-területen szerzett tapasztalat
- HACCP-ismeret
- Orvosi alkalmasság