AU PAIR IN AMERICA PROGRAM

élménybeszámolók

élménybeszámolók

Mar tobb mint egy honapja vagyok az USA-ban és azt hiszem nagyon nehez lesz majd 11 honap mulva hazamenni. Imadok itt lenni, egyszeruen nem tudok betelni vele…Hihetetlen. Azt hiszem nagyon boldog vagyok…:) Ha kinezek az ablakomon nem latok mast mint az oceant es San Diego Downtown fenyeit…varazslatos. A hazunk mindossze 50 meterre van az oceantol! Es a csalad…azt hiszem nagyon szerencses vagyok, h itt lehetek-nagyon kedves. Persze tokeletes csalad nincs-de nagyon jo a viszonyunk. Joey, hat o meg egyszeruen a legedibb kisfiu a vilagon. Imadom ot! Nagyon aranyos, jo fiu, szot fogad(tobbnyire:)), es mindig csinal valami cuki dolgot…:) Es azt hiszem szeret engem es ez olyan jo erzes..:) Mindig mondja, meg ad puszit, hozzam bujik…Mintha mindig a csaladhoz tartoztam volna! Nehez volt elkepzelni milyen lesz majd, elegge feltem, h nehez lesz majd beilleszkedni-de, h ennyire konnyen fog menni almomban nem gondoltam volna… Azért sokat dolgozom is, sokat vagyok a kisfiuval-azt hiszem a 45 orat ledolgozom minden heten-neha faradt vagyok, de nem baj, mert mellette nagyon sok jo tortenik. Mar az elso hetvegen baratokra leltem (aupairek), Ana-Braziliabol, Yahayra-Perubol es Monica-Nemetorszagbol. Minden hetvegen megyunk valahova ,mar egy csomo helyen jartam, ket hetveget toltottem Los Angelesben, voltam Hollywood-ban, Beverly Hills-ben, Santa Monica-n, Venice Beachen…voltam a hires Seaworldben, mult hetvegen kajakoztunk az oceanban es mellettem meg a kajakom alatt usztak a fokak,meg ugraltak a delfinek….hihetetlen volt, jovo heten meg megyek Disneyland-be, oktober utolso hetvegejen meg Las Vegasba:) -a vilag legjobb helyei szinte egy karnyujtasnyira tolem.:) Hatásomra mar tobb baratnom hatarozta el, hogy os is au pair lesz, es csaladok is (akikkel a itt a jatszoteren ismerkedtem meg), hogy au pairt fogad. Nagyon vicces. Szoval en nagyon ajanlom mindenkinek, aki egy kis kalandra vagyik, hogy eljen ezzel a lehetoseggel, mert felejthetetlen elmeny, persze elhatarozni nekem is nagyon nehez volt, hogy elmegyek egy ismeretlen helyre, hogy nem latom egy evig a csaladom, a szerelmem, persze nem konnyu-neha persze van hovagyam,de azt hiszem-tudom eletem legjobb dontese volt, hogy belevagtam es koszonom a segitsegeteket!!
Fazekas Zsófi, San Diego, CA

NÉMET NYELVŰ TENGERJÁRÓ HAJÓ

élménybeszámolók

élménybeszámolók

A hajós élet nagyon nehéz dolog, főleg első látásra és hallásra, de aki megismeri és megtetszik neki, az nagyon vágyik vissza a vízre. Így vagyok ezzel én is! Bár az első két hónap nagyon nehéz volt lelkileg-fizikailag egyaránt-átkoztam is a Papp Zsuzsannát érte-mert távol vagy a családtól, a szeretteidtől és ömlesztve kapsz egy halom új feladatot ami első ránézésre nehéznek is tűnik. Ráadásul alulról is kell kezdened, meg kell küzdened a helyedért! De aztán rájössz, hogy a kollegák-tartozzanak akármelyik nemzetiséghez-nem ellenségek, hanem először sorstársak, aztán barátok, mert van akitől sírva válsz el! Kemény a hajó, mert dolgozni kell, de úgy is felfoghatod hogy kaland, mert mindig máshol vagytok, új helyeken jártok, ahova soha nem jutnál el másképp. Így csak annyit mondhatok, hogy aki bevállalós, szereti a kihívásokat, a bulikat, nem depressziós és pénzt is akar keresni, AZ JÖJJÖN HAJÓRA DOLGOZNI!!
Bezdán Sándor, commis de rang (felszolgáló)

élménybeszámolók

élménybeszámolók

Luxushajón dolgozni nem csak óriási kihívást és életreszóló élményt jelent, hanem hatalmas karrierlehetőséget is. Jómagam a hajós munkát 1996-ban kezdtem segédfelszolgálóként és 10 évre rá Hotel Manager-ként fejeztem be. Jelenleg Ausztráliában, Sidney-ben Hospitality Management-et tanulok szintén a Crew Agency szervezésében. Szeretném is megragadni az alkalmat és megköszönni a sok tanácsot, támogatást és segítséget amit az ügynökségtől kaptam. Nem felejettem el a hajót! Még lehet, hogy visszatérek!
Mozsár András Sidney, Ausztrália