Cukrász – munkaköri leírás

Szakács – Commis de Cuisine
2013.12.04.
Roland és Zsuzsanna hajós élettörténete
2013.12.18.
Szakács – Commis de Cuisine
2013.12.04.
Roland és Zsuzsanna hajós élettörténete
2013.12.18.

patissier arosaA hajós cukrász munka során a munkavállaló közvetlen felettese a konyhafőnök.

Célmeghatározás:

Pékáruk és desszertek előállítása a cukrászdában és a pékségben a megadott higiéniai előírások, valamint ételkoncepciók figyelembevételével.

A hajós cukrász feladatai

 

  • Minden édesség, desszert, pékáru elkészítése
  • Betartja a megadott higiéniai előírásokat
  • Segédkezik az áruk rendelésének, tárolásának, mozgatásának szervezésében
  • Segít az elkészítésben és tálalásban más konyhai területeken is
  • Szükség esetén besegít a látványkonyhán
  • Segédkezik a rakodásnál
  • Figyelembe veszi az egyenruhaszabályzatot (különösen a vendégtér illetve személyzeti területek közötti váltásnál)

Szükséges végzettség:

  • Cukrász végzettség
  • Legalább két éves cukrász munkatapasztalat
  • Jó német nyelvtudás
  • A árukészlet nemzetközi standardjainak ismerete
  • Legalább négycsillagos büfétapasztalat
  • Nagyon jó ismeret a desszertek, sütemények gyártásában
  • Jó ismeretek a kenyér és kenyérfélék elkészítésében
  • HACCP- ismeret
  • Orvosi alkalmassági