Szakács – Commis de Cuisine
2013.12.04.Roland és Zsuzsanna hajós élettörténete
2013.12.18.A hajós cukrász munka során a munkavállaló közvetlen felettese a konyhafőnök.
Célmeghatározás:
Pékáruk és desszertek előállítása a cukrászdában és a pékségben a megadott higiéniai előírások, valamint ételkoncepciók figyelembevételével.
A hajós cukrász feladatai
- Minden édesség, desszert, pékáru elkészítése
- Betartja a megadott higiéniai előírásokat
- Segédkezik az áruk rendelésének, tárolásának, mozgatásának szervezésében
- Segít az elkészítésben és tálalásban más konyhai területeken is
- Szükség esetén besegít a látványkonyhán
- Segédkezik a rakodásnál
- Figyelembe veszi az egyenruhaszabályzatot (különösen a vendégtér illetve személyzeti területek közötti váltásnál)
Szükséges végzettség:
- Cukrász végzettség
- Legalább két éves cukrász munkatapasztalat
- Jó német nyelvtudás
- A árukészlet nemzetközi standardjainak ismerete
- Legalább négycsillagos büfétapasztalat
- Nagyon jó ismeret a desszertek, sütemények gyártásában
- Jó ismeretek a kenyér és kenyérfélék elkészítésében
- HACCP- ismeret
- Orvosi alkalmassági