Ezen az 1986 óta működő, legrégebbi és legelterjedtebb au pair programon keresztül évente közel 5000 lány jut ki az USA-ba a világ minden részéről, hogy ott egy általa kiválasztott fogadó családdal élve gyermekfelügyeletet lásson el, és közben lehetősége adódik arra is, hogy egy egyetemi illetve főiskolai kurzusra járjon.

A kiutazáshoz J-1 cserediákvízum igénylendő, a repülőjegyet a szervezet biztosítja. A program az AIFS (American Institute for Foreign Study) szervezet része, és jóhírét a gondosan és biztonságosan kiépített rendszerének köszönheti. A Crew Agency 1998 óta a program hivatalos magyarországi képviselője.

Miért érdemes részt venned?

Ha utazni, világot látni, nyelvet tanulni, valami újat, mást megtapasztalni vágysz, a program neked való. Au pairként, egy amerikai család részeként sokkal inkább megismerhetsz egy új kultúrát, és sokkal többet láthatsz belőle, mint turistaként. Önállóságra, jobb önismeretre tehetsz szert és kíválóan megtanulhatsz angolul. A program része hogy az egy év alatt iskolába is kell járnod, melynek a költségét a családok fedezik. Mivel a program nemzetközi, rengeteg új barátságot köthetsz akik a világ különböző részeiből érkeznek. Mindezért nem kell magas költségekbe verned magad és heti zsebpénzt is kapsz. Fontos tudni, hogy legálisan csak úgy lehetsz au pair az USA-ban, ha egy ilyen programban veszel részt. Vízuminformációkért klikkelj ide.

Minden lány jelentkezhet, aki:

 • 18-26 éves (még a 27. születésnapod előtt ki kell utaznod)
 • szeret gyerekekkel foglalkozni és van legalább 200 óra gyermekfelügyeleti tapasztalata az elmúlt 3 évből (ez lehet bébiszitter illetve au pair tapasztalat, nyári tábor, napközi, korrepetálás, szomszéd kisgyerek felügyelete)
 • társalgási szinten beszél angolul (lényeg hogy megértsenek és hogy megértesd magad)
 • rendelkezik jogosítvánnyal
 • legalább középfokú végzettsége van
 • tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezik

Nem árt még, ha nyílt és vidám természetű vagy, érett, megfontolt, tudsz alkalmazkodni bizonyos helyzetekhez és körülményekhez és persze szívesen foglalkozol  gyerekekkel!

Sima Au Pair program

Az Au Pairek maximum 45 órát dolgoznak egy héten, és minden héten legalább 1,5 napjuk szabad. Van havonta egy teljes szabad hétvégéjük is, valamint az egy év alatt két hét fizetett szabadság is jár. Heti 3 órában járhatnak egy általuk választott képzésre, melyet  a családok 500 USD-vel támogatnak. Heti zsebpénzük 195.75 USD.
(The minimum weekly stipend is calculated by the U.S. Department of State after accounting for costs associated with weekly room and board.  Host families and au pairs are free to agree to compensation higher than the legally applicable minimum.)

Au Pair Extraordinaire – a szakmai képesítéssel rendelkezőknek

Ha a gyermekekkel való munkát választottad hivatásul, minősítésed Au Pair Extraordinaire lesz. Ez előnyödre válik abból a szempontból, hogy magasabb fizetést kapsz-heti 250 USD-t (2023.09.01-től 300 USD), ugyanakkor a munkád nem lesz több, mint egy hagyományos au pairé. Egyszerűen csak értékelik a szaktudásodat!

Ehhez a minősítéshez a következő képesítések felelnek meg:

 • óvódapedagógus diploma
 • védőnő diploma
 • kisgyermek- és csecsemőgondozó végzettség
 • pedagógiai asszisztens végzettség + 1 éves gyakorlat, heti 40 órában
 • két teljes év előzetes au pair / nanny munka heti 40 órában, az elmúlt 3 éven belül
 • két teljes év gyermekekkel kapcsolatos munkaterületen

EDUCARE-azoknak, akik többet szeretnének tanulni és kevesebbet dolgozni

Az Educare programban részt vevők 30 órát dolgoznak egy héten, főleg 6 éven felüli gyerekekre vigyáznak akik már iskolások, így heti 6 órát járhatnak egy általuk választott képzésre, melyet a fogadó családjuk 1000 USD-vel támogat. Az EduCare au pairek heti zsebpénze 146.81 USD hetente. Fontos hogy jó vezetési gyakorlattal rendelkezz és jól beszélj angolul!

A legfontosabb: milyenek a fogadó családok?

Először is, nekik is bizonyos kritériumoknak meg kell felelniük, hogy részt vehessenek a programban. A házuknak alkalmasnak kell lennie egy au pair fogadására, külön szobát és teljes ellátást kell biztosítaniuk számára. Nehéz körülírni hogy milyen is egy átlagos amerikai család hiszen legtöbbjüknek nagyon különböző kulturális háttere van. Az azonban biztos, hogy van 1-4 gyermekük, gyakran 2 éven aluli is, és mind egy türelmes, vidám, gondoskodó au pairt szeretne melléjük. Általában nagyvároshoz közeli „suburb”-ökben, családi házakban laknak. Mivel Amerikában mindenki autóval jár, két jármű biztos hogy akad a családban, de nem ritka hogy az au pairnek is biztosítanak egyet saját használatra.

Az Au Pair munkája

Amerikában az au pair fő feladata a gyerekek felügyelete, de a feladatok az adott családtól és a gyerekek életkorától függenek. Általában: reggel összepakolni az uzsonnájukat, óvódába, iskolába vinni őket, délután hazahozni, esetleg különórára vinni, leckeírást felügyelni. Esti felügyelet esetén fürdetés, ágyba tevés, kisgyerekeknél etetés, pelenkacsere. És persze játék! Csak a gyerekekkel kapcsolatos házimunkai teendőket kell az au pairnek elvégeznie, pl. rendrakás, beágyazás, a gyerekek ruháinak mosása, rendbentartása, egyszerű ételek főzése.

A jelentkezéstől a kiutazásig

Ha úgy döntöttél, jelentkezel, az első lépés hogy vedd fel velünk, a Crew Agencyvel a kapcsolatot, és regisztrálj az Au Pair in America weboldalon. Amennyiben kitöltötted/beszerezted a szükséges dokumentumokat, egy személyes interjún kell részt venned a Crew Agencynél. Ez egy angol nyelvi elbeszélgetésből illetve egy személyiségi teszt kitöltéséből áll. Az interjú után továbbítjuk a jelentkezésed a londoni központba. Hamarosan várhatod majd amerikai családok jelentkezését, és közülük kell majd választanod. Sikeres elhelyezés esetén a londoni irodától meg fogod kapni a vízumigényléshez szükséges papírokat, köztük a DS-2019-es nyomtatványt és a SEVIS-díj befizetéséről való igazolást. A vízuminterjúra előre egyeztetett időpontban személyesen kell majd menned az Amerikai Nagykövetségre.

A téged érintő költségek

Költségeid  csak akkor lesznek, miután már jelentkeztél és megtaláltad a fogadó családod.

 • USA J-1 vízum: 160 USD
 • Programdíj (tartalmazza a repülőjegyet és az alapbiztosítás díját is)
 • igény esetén kiegészítő biztosítás is kérhető

Utazás és tréning

Kiutazás egész évben lehetséges. A családdal egyeztetett időpontra a program foglalja majd a repülőjegyet. Kiutazás előtt online felkészítő tréningeken is részt kell venni. Ezek  segítenek felkészíteni a kultúrális különbségekre, beilleszkedésre, mit kell tenned ha probléma merül fel, de a Vöröskereszt – Red Cross – tréningjét is teljesíteni kell, melyről bizonyítványt is kapsz.

A community counsellor szerepe

Minden au pairnek van egy helyi, személyes kapcsolattartója, a local coommunity counsellor (LCC). A counsellor kapcsolatban áll az au pairrel és a fogadó családdal, segít a beilleszkedésben, az iskolaválasztásban, havonta programokat szervez a körzetébe tartozó au paireknek (pl. baseball meccs, színházlátogatás vagy egyszerűen csak egy összejövetel a házában). Hozzá fordulhatsz segítségért is, ha bármi problémád adódna amit egyedül illetve a családoddal nem tudsz megoldani.

Szeretnél többet megtudni a programról? Gyere el hozzánk személyesen!

Au Pair in America Program weboldalát itt éred el.

Időpontot a +36 20 320 1355 telefonszámon kérhetsz.