Nóra beszámolója az AIDA-ról

Konyhai kisegítő – Zöldséges – munkaköri leírás
2013.12.04.
Chef de Partie – munkaköri leírás
2013.12.04.
Konyhai kisegítő – Zöldséges – munkaköri leírás
2013.12.04.
Chef de Partie – munkaköri leírás
2013.12.04.

Az én történetem ott kezdődött, hogy nem vettek fel egyetemre (túl magasra helyeztem a lécet). Lépnem kellett, tudtam, hogy nem maradhatok itthon… Először Ausztriában találtam állást, de az a hotel csak télen van nyitva. Így kerültem ide, amit a mai napig nem bántam meg.

Nóri Aida beszámolóEgy hete voltam itthon és még nem volt nyárra állásom, eljöttem a Crew Agency-hez és még aznap megkaptam a munkalehetőséget az AIDA-tól, amit el is fogadtam. Csak ültem a János előtt és fel sem tudtam fogni mi történik velem, egészen addig, amíg ki nem szálltam a taxiból Barcelonában és nem álltam a hajó előtt. Első repülés, első hajós munka, de nem csak ezzel kellett megbírkóznom, be kellett bizonyítanom, hogy lehet, hogy túl fiatal vagyok de alkalmas vagyok a munkára, sikerült. A szerződés felétől már egy sokkal színvonalasabb étteremben dolgoztam.

Az élmény, amit ez a munka szerzett nekem, leírhatatlan. Persze, mint minden munkahelyen itt is vannak nehéz napok, de a városok szépsége-ahol megfordultam-az emberek akiket megismertem, kárpótoltak a nehéz munka miatt. Mert hát nem árulok zsákba macskát ha azt mondom keményen kell dolgozni, de melyik munkahelyen nem. Egyedül mentem ki, senkit sem ismertem, mindenki nagyon segítőkész volt, gyorsan beilleszkedtem.

Az Aidánál annyira megértőek voltak, hogy úgy kaptam meg a szerződésem, hogy télen még vissza tudjak menni Ausztriába.

Az 5 és fél hónap alatt több mint 10 városban megfordultam a Földközi-tenger nyugati felén. Aki érez magában elég kalandvágyat és szeretne a világ gyönyörű helyeire eljutni, annak csak ajánlani tudom ezt az életformát.