ANDI MESÉL AZ AIDÁRÓL
2019.07.09.
A-ROSA Mia: Ahol az álmok valósággá válnak
2019.09.13.
ANDI MESÉL AZ AIDÁRÓL
2019.07.09.
A-ROSA Mia: Ahol az álmok valósággá válnak
2019.09.13.

Bakonyvári Rebeka a Crew Agency-n keresztül az AIDA hajótársaságnál dolgozott. Rengeteg élménnyel gazdagodott, melyekből most megoszt veletek, olvassátok szeretettel!

„2019 februárjában kezdtem az első szerződésemet az Aida nevű hajótársaságnál. Télből nyárba csöppentem, ugyanis az első utam a Karib-tengerre szólt. Az utazásom előtt minden segítséget és információt megkaptam a Crew Agency irodától.

Az út zökkenő mentesen alakult. Megérkezésünkkor az első estét egy szép, medencés, mediterrán hangulatú hotelben töltöttük, ahol saját szobát kaptunk.  Az első nap a hajón körbevezettek minket, elintéztük a papírokat és megkaptuk a kabint, és a kabintársunkat. Én általában énekesekkel voltam egy kabinban, de az ő rövid szerződésük miatt mindig cserélődött a kabintársam, viszont mindig jó barátságokat kötöttem velük, remekül kijöttünk és még ma is tartjuk a kapcsolatot egymással.

Az első nap már be is kellett állnunk dolgozni, de ez inkább volt megfigyelés mint igazi munka. Az első hónap többnyire tanulással telt el, hogyan működik a micros, amivel a vendégeknek felszámoltuk a fogyasztást, hogyan működik a bár dinamikája, és hogy mit merre találunk. A munkatársak nagyon türelmesek és segítőkészek voltak. Emellett folytonos képzéseket kaptunk, mint a legénység tagja milyen feladataink vannak, mi a teendő vészhelyzet esetén, ha például evakuálni kell a hajót, ha tüzet észlelünk stb.

 

Először nehéz volt feldolgozni a rengeteg információt, de hagynak időt a tanulásra, és a végén már álmából felkeltve is tudja az ember. Igaz, hogy 7 napból 7-et kell dolgozni és van h 11-12 órát is, de a hajón nagyon hamar hozzá tud szokni az ember, hogy már nem is tűnik olyan hosszúnak és csak azt veszed észre, hogy eltelt még egy nap. Számomra még munka után az edzésre is maradt energia. Ugyanis a hajón használható a vendégeknek fenntartott helyek is pl. az edzőterem (ingyen, de persze csak bizonyos időintervallumokban) az éttermek, az ajándékboltok (kedvezménnyel a dolgozók számára) a spa, a bárok, ha kedvet kapsz egy finom koktél elfogyasztására, persze munkaidőn kívül.

Valamint black & white partyn a személyzet is fent bulizhat a diszkóban a vendégekkel együtt. Ha olcsó italra vágysz, akkor a crew bárban a helyed, ahova, ha nem mész le olykor-olykor az szinte sértésnek számít, ugyanis ott gyűlik össze a személyzet és itt kezdődnek az igazi bulik, barátságok és storyk amiket később is emlegetsz majd.  Persze ami a crew bárban történik az ott is marad. (vagy nem ;))

Ahogy telnek a hetek, a napok felcserélődnek hétfő, kedd, szerda stb. sea day, port day és embarcation day-re. Amíg a hajón vagy addig rád ragadnak a kifejezések és más értelmet nyer a shower, hard time és maffia kifejezések.  Szabad nap nincs, de amikor elhagyhatod a hajót pár órára és felfedezhetsz egy-egy gyönyörű várost a világ minden táján, az felér egy szabadnappal.

Számomra, ha van egy jó csapat melletted, akkor a legnehezebb nap is gyerekjáték lesz, együtt dolgoztok és támogatjátok egymást majd a végén együtt nevettek mindenen. Rengeteg barátot szereztem különböző kultúrákból, akiket máris hiányolok. Leginkább filippin és indiai bartenderekkel és felszolgálókkal dolgoztam együtt. Mindenkivel sikerült megtalálni a közös hangot. Egy kisebb családdá váltunk.

 

Rengeteg élménnyel, tapasztalattal, emlékkel és baráttal gazdagodtam, amiért nagyon hálás vagyok. Több mint 50 városban jártam, a Karib-tengertől Tenerifén át, Spanyolországon keresztül végig a Balti-tengeren. Ilyen lehetőséget csak egy óceánjárón dolgozva van lehetőséged, és még fizetnek is érte. J

Ha kedvet kaptál a hajós élethez, egy nagyon kedves és segítőkész csapat vár a Crew Agency-nél. Ha pedig megismersz a hajón, ne félj oda köszönni.

Rebeka”