Roland és Zsuzsanna hajós élettörténete

Cukrász – munkaköri leírás
2013.12.04.
Pro és kontra érvek a hajózással kapcsolatban
2014.01.07.
Cukrász – munkaköri leírás
2013.12.04.
Pro és kontra érvek a hajózással kapcsolatban
2014.01.07.

Sziasztok,

az én történetem 2001 augusztusában kezdődött a Crew Agency régi Márvány utcai irodájában. Egy akkori munkatársam kérte kísérjem el egy felvételi meghallgatásra. A várakozóban ültem amikor az egyik munkatársatok megkérdezte, hogy miben segíthet de én közöltem , hogy csak kísérő vagyok. Mikor megtudta, hogy én is vendéglátós vagyok erősködött, hogy egy meghallgatásra menjek be hozzá. Angolul, németül elcsevegtünk majd megkérdezte mikor szeretnék beszállni én hárítottam, hogy nincs kedvem stb., de azért szeptember elejét megcéloztuk.

ms deutschland (35)

Szeptember elsején telefon, hogy az Ms Berlinre keresnek büféztető munkatársat ezt köszönöm nem, de 3 nap múlva újabb lehetőség az Ms Deutschlandra – az Álomhajó a TVben megy sorozatként – felszolgálót keresnek. Ezt elfogadtam és egy telefonos beszélgetés után – a német céggel – már kaptam is a szerződést időpont a német követségen vízum miatt, oltások és egy hét múlva beszállás Kielben.

A következő 12 évben itt dolgoztam kisebb megszakítással amikor is a Crew Agency-n keresztül megpróbáltam a folyami hajózást is. Szerencsémre.

punta arenas - patagonia2005 megbeszélés a Márvány utcai irodában. Bementem a terembe ahol sok asztal és szék de csak 3 ember volt bent. Rögtön megakadt a szemem egy gyönyörű lányon és valamiért mellé ültem le. 1 hét múlva indulás Mainzba ahol várt minket az Amadeus Classic. 2  héttel később ezzel a gyönyörű lánnyal már egy pár voltunk.Sajnos nem igazán tetszett a folyamon a tengeri hajózás után, Így hát visszamentem az Ms Deutschlandra de már nem egyedül hanem Zsuzsával. Ő szobalányként kezdett az Álomhajón, de segítségemmel átkerült a Lido büfé étterembe felszolgáló beosztásba.

Később lekerült a  Berlin nagy étterembe Commis de Rang ként majd Chef de Rang lett elég hamar mivel nagyon jól teljesített. A tálcák nehezek így hát átkerült az italos felszolgálókhoz Sommelier beosztásba.

olimpia 2012 london ms deutschlandEngem 2007-ben kértek fel először Assistent Oberstewardnak, de mivel jól kerestem és jól éreztem magam így nem vállaltam el. 2010-ben itthon voltunk szabadságon szerződéssel a kezünkben, amikor kaptam a telefont, hogy nincs félrebeszélés én már csak Assistensként szállhatok vissza. Hamburgba már várt a szabó és méretvétel után 2 nap múlva kézhez kaptam az Officer egyenruhámat. 2012-ben az öreg Obersteward felmondott a londoni olimpia elött 7 nappal. Mivel a váltótársa Nagy Zoltán – aki szintén 1995 óta hajózik a cég hajóin – nyaralni volt a családjával engem riasztottak otthon holnap beszállás Oberstewardként. Az öreg otthagyott csapot-papot és rám maradt minden, az olimpia 18 napjára való előkészület. Sikeresen lezajlott minden a rendezvényeket is beleértve, ahol olyan vendégekhez volt szerencsém mint a német miniszter Gauck, kancellár asszony Angela Merkel, Albert monacói herceg, a dán és holland királyi család, arab hercegek és a teljes olimpiai bizottság.

Nagy kihívás volt de ezen a hajón ilyen háttérrel minden lehetséges. Nem hiába 5 csillag superior és többször is volt már az év hajója. Ez a hajó maga a minőség.

dubai ms deutschland

És mi történt velünk?

Közben eljegyeztem páromat. Ez igen romantikusra sikeredet. 2010-ben Dubaiban megrendeltem a gyűrűket és 2 hét múlva Indiában, Mumbaiban a Hotel Taj Mahalban megkértem a kezét egy vacsora alatt. Felhívtam a szüleit onnan és előttük megkértem a lányuk kezét aki igent mondott.

2011 májusában elvettem feleségül, igaz a hajón terveztük az esküvőt úgy mint a sorozatban, de nem jött össze, mivel az csak ceremónia, előtte hivatalosan itthon össze kell házasodni.

2012 áprilisában a hajóorvos közölte vele a nagy hírt. Terhes. 3 nap múlva Portugáliában kiszállt. Mikor én októberben kiszálltam már nagy pocija volt és november 14-én megszületett Kata lányunk.

Szóval köszönjük szépen CREW AGENCY nagyon sokat köszönhetünk nektek. Először is köszönöm nektek, hogy megismerhettem a feleségem a lányom anyját, azt hogy bejártam az egész világot az összes kontinensen megfordultam több mint 140 országot láthattam Más ezért fizet engem pedig ezért jól megfizettek és ebből fel tudtuk építeni az egzisztenciánkat.

Ezért is ajánlottalak titeket az elmúlt 12 évben olyan sok embernek és a jövőben is ezt fogom tenni.

bombay ms deutschland

Sok sikert kívánunk nektek,

Karlik Roland és Karlik-Szabó Zsuzsanna