Élet a Seadream Yacht Club hajójának fedélzetén-1. rész

Balázs beszámolója a Queen Elizabeth-ről
2015.09.16.
Élet a Seadream Yacht Club hajójának fedélzetén-2. rész
2015.10.02.
Balázs beszámolója a Queen Elizabeth-ről
2015.09.16.
Élet a Seadream Yacht Club hajójának fedélzetén-2. rész
2015.10.02.

2015.04.29

Este kezdődő izgalommal várom a nagy utat, 1 negyed xanaxszal feküdtem le (remélhetőleg a párom nem lett féltékeny) aludni. A sat 1-en a Forrest Gumpot néztük a Feleségemmel német nyelven, ahol szintén rövidebb-hosszabb időre búcsút kellett mondaniuk egymásnak a szerelmeseknek, de végül megtalálták a boldogságukat egymás mellett. Fél 1-kor sikerült elaludni.

 

2015.04.30.

Reggel 8-tól fent vagyok, forgolódtam, de a xanaxnak köszönhetően sikerült rendesen aludni. Csak 1-2 fura látomásom volt hajnaltájt, ami a felszínes alvásnak köszönhető (emberarcú medvét kergettem a gödi háznál). Levágtam a füvet a kis kertünkben, egy pohár Earl Grey Tea, piritóssal kísérve a reggelim. Indulás a reptérre 13-kor. Előre láthatóan 23.35-re leszek Malagában, ahol egy ügynök fog várni engem és kísér a szállásomra.

A repülő csatlakozások sikeresek voltak, minden a terv szerint történt. 2 óra várakozás után Koppenhágából útnak indultunk Malaga kikötője felé. 23.45-kor landolt a gép, a csomag sikeres felvétele után a kijáratnál találkoztam a helyi „ügynökkel”, aki egy taxis volt, kevés angolnyelv-tudással, de annál jobb vezetési stílussal. A „Don Paco” Hotelban vagyunk elszállásolva a 210-es szobában, ahol a parfüm illata keveredik a dohányéval.

1.08 perc van, és készülünk a lefekvéshez. Szobatársam a frissen megismert spliti fiú, július 18-án lesz 24 éves, eddig a Queen Mary-n dolgozott, most kezd Ő is a SeaDream-nél.

 

2015.05.01.

Reggel 8.30-kor találkozunk a szálloda halljában a tegnapi „Schumaherrel”, hogy a hajóra vigyen minket. Szerencsére a Drága Feleségem jóvoltából hoztam magammal Bellavita-t, hogy legyen mit reggeliznem.

Reggel 7 órakor keltünk először, mert szokásomhoz híven még 2-szer 15 percre sikerült visszaszenderülnöm. Gyors zuhany a szálloda belső folyosójára szellőző fürdőszobában. Ezt követően kávé a szemben lévő kávézóban, ahol meglepően jó árak voltak, ahhoz képest, hogy mégiscsak egy turisztikai központ mellett helyezkedik el (capuccino 1,5 euro). A szállodához visszaérve már a bejáratnál állt 2 taxis és rajtunk kívül még 3 crew member (személyzeti tag), közülük is 1 magyar (1 év Scylla, 3 komplett szerződés a Sea Dreams-nél) és 2 fülöp – egy lány és egy srác.

Így már 2 taxival, összesen 5-en mentünk a kb. 8 perces vezetési távolságra lévő hajóhoz. Szép tiszta, igényesen iparosított partszakasz, kis-és nagyhajók vegyesen. Gyönyörű napsütés, kb. 18 fok meleg reggel 8.40-kor. Hatalmas terminál, mint a nagy hajókhoz való bejutást megelőzve. Gyors útlevél-face check és persze átvilágított bőröndök, de semmi motozás (!). A kapun kilépve várt minket az indulásra felkészített Yacht.

 

A gangway-en (lépcső a be-és kijutáshoz) már név szerint (!) köszöntött először az Étterem Igazgató (kb. 32 éves, Horvát, 8 éve a Sea Dreams-nél) és a Corporate Hotel Manager (kb. 45 éves, valszeg Francia), majd belépve vettem észre, hogy hellyel-közzel mindenki tudta a nevemet, mert új személyzeti tag érkezésére is tartanak meetinget. Az egyik fülöp ujjongva köszöntött, hogy egy kolléga tavalyról visszatért közénk, sőt még a facebookon is mutatta, hogy Kiről beszél.

Ezután kabin elfoglalása. Egy szinttel a gépház felett, 102-es számmal ellátva kicsi szoba, egy Fülöppel megosztva, akit az eddigi közel 6 órás itt tartózkodásom alatt még nem volt szerencsém üdvözölni, de biztos volt a szobában, mert a lámpát valaki le-föl kapcsolgatta. Visszatérve a szobára: keskenyebb, mint eddig volt, mindenen lehet érezni, hogy 31 éves. Kábelrengeteg az íróasztal környékén, de rengeteg konnektor van (110 voltos és magyarországi egyaránt). A TV egy no name (Hisense) lap TV, de van rajta USB csati – HURRÁ! Természetesen a felső ágyat kaptam meg. Légkondi helyett van egy 3 sebességes asztali ventilátor. Büdösnek nem mondható a szoba, sok polc és fiók van.seadream beszamolo

A WC-k (2db) a folyosón a szobával szemben találhatók, persze nem egy légtérben, hanem külön-külön. A zuhanyzó is a WC-k mellett van. Egy helyiségben van 3 zuhany és 2 mosdó, ami elégnek tűnik a körülvevő kb. 10 főnek. A zuhanyzó kicsit olyan, mint pl. a Sziget- és a hozzá hasonló Fesztiválokon szokott lenni (konténer feeling).

A lakosztály megismerése után laundry, uniformis felvétele (2 db fehér-kék csíkos rövidujjú ing, 2 db navy kék rövid bermuda, 1 db navy kék öv, 1 db hosszú fekete nadrág, 1 db rövidujjú fekete póló, 1 db orosznyakú fekete hosszúujjú kabát, 1 db (és most ne nevess) sötétkék kezes-lábas overál, 1 pár fekete munkavédelmi bőrcipő (irtó kényelmes), 1 db polár sötétkék pulóver, 1 db fehér logóval ellátott tenisznyakú póló és végül 1 db saját névvel  ellátott rövidujjú fekete póló.

Ezután rövid meeting a korábban megismert HM és a Maitre’D Hotel társaságában (Szálloda-és Étterem Igazgató). Átbeszéltük, mi hogyan működik itt náluk.

Reggeli és ebéd (nyitott étterem a fenti emeleten) alatt az uniformis: rövidujjú kék-fehér csíkos ing, rövid navy kék bermuda övvel és fehér cipő.

Vacsora (103 férőhelyes minden eleganciát tartalmazó) uniformis: hosszú fekete nadrág, rövidujjú fekete póló, fekete hosszúujjú kabát, fekete cipő.

(Egyszóval a fehér atlétákat nem kell majd használnom, amiből 6 db-ot hoztam.)

Az én pályám asztalai vacsora alatt (8, 9, 10, 11, 22) összesen 16 főt tudnak kielégíteni. Van egy Fülöp segítőm, aki már tapasztaltnak számít és fog rohangálni az étterem és a konyha között, mert az én dolgom elsősorban, hogy mindig láttassam magamat a Vendéggel. A vacsora menü minden nap változik, de vannak mindig kérhető fogások is. Hosszú és bonyolult a menü első ránézésre, de menni fog.

Az átbeszélés után irány a Chief Purser (idősebb, lengyel), akinek leadtam az útlevelemet, EÜ papíromat és ki fogják fizetni a kiadásaimat is (EÜ és étel-italfogyasztás az utazás alatt).

Gyorsan irány ebédelni! Az étterem mellett található a közös személyzeti étkezde és társalgó. Nagyon választékos, jó minőségű friss saláták (melléjük anchovie, ezersziget öntet, reszelt parmezán sajt), csábító főételek, hasáseadream beszamolobburi és az elmaradhatatlan rizs. Mindemellett italautomata, WMF kávégép.

 

A személyzeti helyiség további tartozékai: egy hatalmas videotéka-szerűen rendezett filmes polcok DVD filmekkel és egy legalább 150 cm átmérőjű TV a hozzá tartozó karaoke berendezéssel, keverőpulttal.

Minden nap szigorúan 10 óra munka van, ezt túllépve fizetnek extra pénzt. Eddig mindenki nagyon kedvesnek tűnik, a személyzet kb. 70 %-a Fülöp-szigeteki, de van itt urugay-i, columbiai, horvát stb.…

Magyarokat eddig, akiket láttam: fodrász, Sous Chef, Chef de Partie, bárpincér, SPA Manager de úgy tudom, van még valaki, majd megismerem.

Ma így dolgozom: 10-12; 15-17:30; 18:30-22:30.

Az útra vonatkozó beosztásom naponta: 8-11; 12-15; 18:30-23

 

FOLYTATJUK … 🙂