Balázs beszámolója a Queen Elizabeth-ről

A legfrissebb élménybeszámoló Bermudáról – Kiss Marietta
2015.08.19.
Élet a Seadream Yacht Club hajójának fedélzetén-1. rész
2015.10.01.
A legfrissebb élménybeszámoló Bermudáról – Kiss Marietta
2015.08.19.
Élet a Seadream Yacht Club hajójának fedélzetén-1. rész
2015.10.01.

Hogy milyen is a hajós élet? Nem könnyű, de annál színesebb és izgalmasabb!

Én 10 napja jöttem haza. Ez volt az első szerződés a CUNARDnal, a Queen Elizabethen dolgoztam. Buffet stewardként mentem ki de 1 hónap után már Junior waiterként dolgoztam.

A kezdet nehézkes volt, az első héten legszívesebben hazajöttem volna, 22 évesen egy olyan hajóra kerülni ahol a személyzet 1000 fő körül van körülbelül 55 különböző nemzetiség közül…na de ugye minden kezdet nehéz, de napról napra minden könnyebb lett, ez köszönhető volt a segítőkész embereknek, mert tényleg mindenki segített,főként az ott lévő magyarok. Nem voltunk sokan magyarok, de azért összetartottunk.

Dolgozni igen is kell, nem is keveset, és persze vannak nehezebb, és rosszabb napok, de ezeket felejtetni tudja az, olyan helyek amelyekre el lehet jutni. Én a fél év alatt annyi országban, és városban voltam, hogy már felsorolni se tudnám az összeset.( Barcelona, Monte Carlo, Marseille, Liverpool, Lissabon, Istanbul, Venice, Rome, Athens, Rhodos, Santorini, Corfu, Split, Dubrovik, iceland, hamburg) és még nagyon sokat tudnék írni, és még többet az élményekről.

Tudom mindenkit érdekel a pénz kérdés is…igen lehet pénzt gyűjteni, és spórolni, de nagyon sok függ tőled is, mert a borravaló akár lehet több is mint az alap fizetésed.
Még nagyon sok mindent lehetne írni, hisz nagyon sok élmény, és tapasztalattal gazdagodtam, ami miatt szintén megérte.

És hogy megyek e vissza? Még jó!!! Január 10-én kell vissza mennem, ami a world cruise kezdete is, amibe olyan helyekre megyünk, hogy new york, San Francisco, Hawaii, Costa Rica, Sydney, Hong Kong, Singapore, Dubai, és még sorolhatnám.

Tehát, ha valaki olyan életre vágyik, ami unalmasnak nem mondható, annál inkább izgalmas, és van benne akarat, és kitartás, annak csak ajánlani tudom a hajózást!

balázs cunard