Miklós Szilvi élménybeszámolója a floridai John’s Island Golf Club-ról
2017.06.19.
Suite Attendant pozíciók 6 csillagos folyami hajón!
2018.05.02.
Miklós Szilvi élménybeszámolója a floridai John’s Island Golf Club-ról
2017.06.19.
Suite Attendant pozíciók 6 csillagos folyami hajón!
2018.05.02.

Sziasztok, a nevem Éliás Alexandra és egy kisvárosból jöttem, Borsod megyéből, Encsről.

2013 nyarán elhatároztam, hogy világot szeretnék látni és ennek tudatában kiköltöztem Londonba aupair-kedni. Később a sok tapasztalat révén, nanny-vé váltam és egy magán oviban is besegítettem, mint tanár asszisztens.

2017 tavaszán döntöttem el, hogy 4,5 év elég volt Londonból, többre vágyom. Kellő tapasztalattal és angol tudással a kezemben elhatá-

roztam, hogy jelentkezem aupair-nek Amerikába.

2017 tavaszán meg is tettem az első lépéseket. Az Aupair in America ügynökséget választottam a Crew Agency-n keresztül, és milyen jól tettem!

2017 augusztusában rengeteg interjú után sikerült egy családdal közös nevezőre jutni. A család Honoluluban, Oahu szigeten él, Hawaii-on. Mondanom sem kell, hogy mai napig nem hiszem el, hogy itt élhetek egy évig és felfedezhetem a sziget minden zegzugát.

Jelenleg a harmadik hónapom töltöm itt, és hogy őszinte legyek nem sokat alszom! Egyszerűen lehetetlen itt az időt alvással tölteni. Nem ok nélkül hívják a szigetet magának a paradicsomnak.

A feladatom itt egy újszülött csecsemőre vigyázni és az 5 éves testvérére. Mindketten lányok és már az első nap tudtam, hogy imádni fogom őket. Ez így is lett. Hihetetlenül aranyosak mindketten. Javarészt csak a csecsemőre vigyázok hétfőtől péntekig, heti 45 órában. A hétvégém szabad és úgy töltöm ahogyan csak szeretném. A szülök is jó fejeknek bizonyultak, hiszen van autóm saját használatra, hétvégéim szabadok, kaptam egy évre edzőterem bérletet, fizetik a telefonszámlám, egy éves állatkert belépőm van.

Amikor szabad vagyok, mindig úton vagyok. Olyan nap nincs, hogy esetleg délig alszom vagy nem mozdulok ki a házból. Imádok hegyet mászni, (itt hihetetlenül sok lehetőség van hegymászásra és micsoda kilátásban lehet részed!) szeretek lemenni a tengerpartra kagylót gyűjteni, a szörfösöket nézni vagy csak napozni. Imádok új barátokat szerezni, legyenek azok helyiek vagy aupair-ek. Imádok új ételeket kipróbálni, olvasni egy pálmafa alatt vagy a naplementét nézni valamelyik kilátóból.

 

Imádom, hogy mindig jó idő van. Sosincs tél! Imádom, hogy ha esik az eső akkor sem tudsz unatkozni. Imádom a rengeteg különleges madárfélét, és hogy úgy mehetek hegyet mászni, hogy nem kell tartanom attól, hogy találkozom kígyóval. Hawaii teljesen kígyó mentes! (megsúgom, hogy annyira azért mégsem, hiszen az állatkertben találhatsz párat)

Tanulni is elkezdtem, hiszen 6 kreditet kell megszereznünk az egy év alatt. Én az Aupair in America és University of California Los Angeles által indított online tanfolyamot végzem. Ez a tanfolyam lefedi az évi 6 kreditet, online végzem és 19 hét alatt meg is van. Heti 2 beadandó „dolgozatot” kell beküldenünk és javarészt amerikai történelmet, angolt és angol irodalmat tanulunk.

Önkéntes munkára is jelentkeztem. Hihetetlenül szeretem a természetet, imádok kint lenni a szabad levegőn, élvezni a napfényt. Természetesen ebből adódik, hogy nem szeretem azt, ha a környeztem szennyezett. Ezért is jelentkeztem önkéntesnek az egyik öböl területére. A feladat lényegében az öböl kitakarítása lesz, újrahasznosítás, gyomlálás és minden ilyesmi.

Voltam prezentációt is tartani Magyarországról az amerikai gyerekeknek, abban a magán iskolába ahová az ötéves „lányom” jár és ahová anno Barack Obama is járt. Azt kell mondanom, hogy hatalmas sikere volt az egésznek! A gyerekek imádták és én is! A legfőbb sikert a „megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért” szavunk aratta!

A jógát is itt próbáltam ki először és rögtön szerelembe estem! Rengeteg jóga lehetőség van itt, persze ezt mondanom sem kell.

Mivel harmadik hónapomban léptem, elkezdtem megszervezni az első heti nyaralásom és sikeresen le is foglaltam. Május 11-én repülök San Franciscoba, onnan Los Angelesbe, onnan Las Vegasba és a Grand Canyont sem fogom kihagyni. Már tűkön ülök!

Addig persze élem a minden napokat ezen a hihetetlenül csodálatos szigeten és megpróbálom a maximumot kihozni minden egyes napból!

 

Ha esetleg szeretnél te is Amerikában eltölteni egy évet ne hezitálj! Jelentkezz auapir-nek az Aupair in America-val! 100%-an ajánlani tudom a programot!