Élet a Seadream Yacht Club hajóján-11. rész
2015.11.27.
Crew Agency bemutató
2015.12.02.
Élet a Seadream Yacht Club hajóján-11. rész
2015.11.27.
Crew Agency bemutató
2015.12.02.

„Miután megérkeztünk, körbe lettünk vezetve a hajón. Uniformot kaptunk, kabinba beköltöztünk. 4 nap után kaptunk közös kabint.

Megkezdődteaidak a hétköznapok a brauhaus-ban, és naponta egy óra training, mivel trainee-ként jöttünk. 12:30 és 14:00 óra között volt az első dienst a brauhaus-ban fél 5ig, majd este 7-től éjfél, hajnal 1-ig. Egy hét után engem átraktak a Buffalo Steakhaus-ba, Lackó ment a Rossini-be. Steakhaus-ban úgy van, hogy reggel 7:30-8:30 között reggeliztetünk a Bella Donna-ban vagy a Marketben, 11-ig, délután 15-től 17-ig kaffe kuchen, 17:00 first border training, 18-tól Buffalo este 23-ig, illetve attól függ, hogy hány foglalás van. Rossini-ben úgy ez a napi rutin. Ha seeday van, kicsit nehezebb, mivel akkor többet kell dolgozni, viszont ha normál nap van, akkor a délutáni 4- 4,5 óra szabadidő meg van, amikor persze bárhol leszállhatunk.

Ha IPM-ed van, akkor persze maradnod kell a hajón, viszont ilyenkor mehetünk a Deck 6-ra crew jakuzzi fürdőzni vagy napozni, bár általában inkább alvással töltjük el ezt az időt.

Első héten volt f&b party. Együtt bulizik az egész crew, persze aki éppen nem duty-n van. Hajnal 2-ig lehet alkoholt venni, illetve addig lehet lent maradni. Aida az egyetlen hajós cég, ahol kérhetsz lezser pint, az egy kitűző, amivel felmehetsz a vendégekhez bulizni. Ezen a héten black party volt, múlt héten black and White party, tegnap előtt glamour night. A szlogenhez kell öltözni, plusz lezser PIN es mar mehetsz is fel a vendégekhez.

Napi 9,5-10,5 óra munka van, nem hajtanak halálra. Elvárásokat teljesíteni kell, tanulni kell, viszont hagynak élni. Lehet menni különböző training-ekre, mint pl. soft skill, english, german.aida

A főnökökkel tegező viszonyban vagyunk, többnyire a vendégekkel is, mivel ez egy Club schiff. Nagyon sok ázsiai kolléga van, 650 crew-ból több, mint a fele. Többnyire jó fejek, segítőkészek, kedvesek. Ha kedves vagy velük, befogadnak, és bármilyen kérdésed van, szívesen segítenek.

Rossini-ben külön féle estek vannak. Sternstunde, amikor az apperitiv és a digestive a deck 15-ön van, majd le a 11-re az étterembe. Van Rossini einmal anders slogen, amikor az apperitiv es az első fogás az Anytime Bar-ban van. Majd vissza az étterembe. Van 11 fogás, 8, 6 és 3.

Tour de gourmet este is van, ahol a vendégek először az East étteremben vannak, sushit esznek, majd onnan a Buffalo Steakhous-ba 3 fogás erejéig, végül a Rossini-be jönnek további 3 fogásra.

Bárhol ahol megállunk, a hajó többnyire bent köt ki a városban. Kivéve Casablanca esetében, ott 15 perc busszal bejutni. Nagyon komoly security check van visszafelé, fém kapu, táska átvilágítás, mindenre figyelnek. Reggel 6-tól van reggeli, 11-től ebéd, 17-től aidavacsi, este 11-től late night snack.  Két hetente csütörtök és vasárnap kap a személyzet is kaffe + kuchen-t. Amin persze a felszolgálók nem tudnak részt venni, mivel akkor mindig Duty van.

Amikor megérkeztünk transreise-t csináltunk, most átjöttünk a Kanári-szigetekre. Hetente vendégsereg váltás, embarkation. Áprilisig minden hét ugyan ott lesz, áprilistól megyünk át a Földközi-tengerre: Róma, Mallorca, Corsica, Livorno.

Bármire szüksége van az embernek, csak szólni kell, és intézkednek. Kedves segítőkész mindenki.

Röviden ennyi 🙂 „