Élet a Seadream Yacht Club hajójának fedélzetén-10. rész

Élet a Seadream Yacht Club hajóján-9. rész
2015.11.13.
Élménybeszámoló a Queen Mary2 hajóról
2015.11.25.
Élet a Seadream Yacht Club hajóján-9. rész
2015.11.13.
Élménybeszámoló a Queen Mary2 hajóról
2015.11.25.

2015-05-18

A mai reggeli azért is volt különleges, mert a sok kedves, leginkább Brit vendég inkább a teát preferálja ezen a vojázson. Leültetés után az étlap ajánlása, szalvéta ölbe fektetése és a hideg- illetve meleg italok kínálása következik. Mellette megállás nélkül gyártjuk a frissen csavart zöldségleveket, amelyekben megtalálható az alma (ez az egy nem zöldség), a gyömbér, a sárgarépa, az uborka és a zeller. Nagyon jó kombináció, mindenképp jó, ha méregtelenít az ember.

A vacsora előtt a hajó által eladásra szánt ruhadarabok és egyéb kiegészítőiknek bemutatására került sor. Szerény személyem mellett tett egy kört a medence mellett a fodrász, az egyik Thai masszőr és két vendég is. A rajtam lévő kombináció, árakkal együtt a következő volt: rövid ujjú sötétkék-fehér póló, melynek ára 130 $; oldalzsebes, sötétkék bermuda, értéke 160 $; sporttáska, Sea Dream Yacht Club-os felirattal, 178 $; Ray Ban napszemüveg 390 $ és a választékot a „Maserati” márkájú karóra zárta, melyet, ha a kedves vendég meg szeretne venni, akkor 390 $-t kell kipengetnie. Ez csak egy pár, a nálunk vásárolható árukból, melyre a személyzetnek valamennyi kedvezmény jár (talán 20%). Nem hiába, pörög a készlet, hiszen akik itt pihennek, Mindnek ott lapul a zsebében a sok „zöldhasú”, és ilyen kínálat-valamint szolgáltatás mellett gyakran hozzá nyúlnak a véget érni nem akaró pénzforrásuknak.

Aki vacsora előtt, vagy akár a nap bármely szakában szépítkezni kíván, azt nem fogják kidobni a Szépségszalonból sem. Sőt! Nagyon kedvező, kihagyhatatlan ajánlatokkal fogadnak minden ide betérőt. Egy hajvágás csak 50 $, de ha szárítani is szeretnél, akkor ezen felül szintén 50 ropit kell leperkálni. Itt megeshet még az is, hogy egy különleges alkalomra szánt frizuráért akár 300 $-t is itt hagysz, mint Nő.

Természetesen van pedikűr is, laza 125 $-ért (értsd így: százhuszonöt dollárért) és biztos valami nagyon titokzatos módon kezelik le a kezedet is, hiszen a manikűr is 125 pénz. Lehet, hogy utána befelé fog nőni a körmöd vagy a bőrödet megállítják a szarusodásban? Egy biztos, a Magyar sztárfodrászok, sztájlisztok és az egyéb szépségápolással foglalkozók TESCO gazdaságos árakon dolgoznak Otthon.

kusadasi_picture

2015-05-19

Napi állomásunk Kusadasi, ami első törökországi megállónk. A sok érdekesség közül leginkább az itt burjánzó, nyíltan vállalt hamisított-óra kereskedelmet emelném ki. A városban, közel a kikötőhöz van egy bazár, ahol csábító Breitling, Tag Hauer feliratokkal és „nincs botrány” táblákkal pecázzák az arra járókat. Ha kiválasztod a kedvenc óramárkádat, a kirakott árnak már csak az egyharmadát kell kifizetni, viszont amennyiben hajón dolgozol, akkor is engednek az árból további, jelentős százalékokat. Csak nagyon rizikós ilyen üzletet kötni, bármennyire is jónak tűnik az áru, nagy valószínűséggel az első kézmosás után minden baja lesz.

A szőnyegeknek is nagy keletje van természetesen, egy 50×50 cm-es, kézzel varrottnak az értéke 300 $ körül mozog, felső határ a csillagos ég. A helyiségben vonzóbbnál vonzóbb, valóban gyönyörű készlet hever, és közben lehet nézni, ahogy szövik azokat.

Persze résen kell lenni, mert ha pénzről van szó, akkor a törökök nagyon jó üzletemberek, pláne, ha mindegy milyen valutában fizetsz. Török líra, amerikai dollár, euró a leginkább használtak, de nem küldenek el akkor sem, ha más pénznemben akarsz fizetni, mert minden üzlet számít Nekik.

 

FOLYTATJUK! 🙂