Meláni beszámolója hajós-recepciós pályafutásáról
2014.02.25.
Roland hajós videóblogja – 0. rész: Bevezető
2014.03.17.
Meláni beszámolója hajós-recepciós pályafutásáról
2014.02.25.
Roland hajós videóblogja – 0. rész: Bevezető
2014.03.17.

Kedves János, Crew Agency Csapat és leendő hajózók!

 

regi1Szeretnék egy kis beszámolót írni kis hajós életemről és karrieremről az AIDA-nál.

Tavaly év elején kezdtem gondolkodni a hajós munkavállaláson. Május közepén jutottam el a Crew Agency-hez, ahol kedves János fogadott. Beszélgettünk németül, angolul, miért szeretnék hajóra menni, mik a céljaim stb. Pár nappal később hívott, hogy mehetek elméleti tesztet írni. A teszt sikeres volt, így 2nap múlva jött az sms, hogy mehetek a fő interjúra, ahol eldől majd minden.

Június 18. Interjú.

A nap jó hosszú volt, de sikeres!

Lehetőséget kaptam Rostockba menni, egy 3 hetes felkészítő kurzusra, amit a cég fizet.

Október 27-én indulás a reptérre, persze volt sírás-rívás, de ez csak 3 hét! De életem legjobb 3hete egyben! Az iskola nagyon jó volt és hasznos. Teljes felkészítés a hajós életre. Koktélok tanulása, technikák és persze GC is. A csapat nagyon jó volt, nagyon jól éreztük magunkat. November 17-én repültem haza és volt 10 napom mindenre. Vásárlás, búcsúzás, minden.

November 30! Életem egyik legfontosabb és legjobb napja. Taxival érkeztem a kikötőbe. Nagyon izgatott voltam. Amikor megláttam ezt az óriást, nem is akartam elhinni, hogy ez valóban velem történik. 9.30-kor érkeztem meg. Az egyik Assistant F&B Manager várt a bejáratnál. Nagyon barátságos és segítőkész volt. Az első benyomás tökéletes volt. Kaptam egy Buddy-t, aki megmutatott mindent a hajón.

aidaDélutáni program persze a bőröndöm kipakolása volt. 6körül kezdtem dolgozni. A kollegák nagyon rendesek voltak az első perctől fogva. 11 körül végeztem az első hajós napomon, de persze nagyon kimerült voltam, az utazás, izgatottság és a rengeteg impulzus miatt. Elkezdődött a hajós életem. A napok nagyon gyorsan telnek.

A karácsony kicsit nehéz volt család nélkül, de hamar túljutottam rajta, mert mindenki mellettem állt itt.

A munka nagyon jó, nagyon élvezem. A crew nagyon jó, a főnökök még jobbak!

Január  17-én megérkezett az egyik legjobb barátnőm is. 1 hét után össze tudtunk költözni. Így az élet azért jobb és élvezetesebb, hogy vele kell megosztanom ezt az 5-6 négyzetmétert és persze van valaki, akivel megoszthatok mindent.

Naponta kb. 10-11 órát dolgozunk, nem többet. A főnökök nagyon rendesek, próbálnak kímélni minket.  Hetente 1x GC. Persze mindenki „szereti”. Véleményem szerint abszolút nem megerőltető a hajós élet. Élvezetes, vidám. Munka után általában lazítunk a srácokkal a crew bárban, vagy megyünk a gym-be. Ki mit akar. A kikötőkben majdnem mindig kimegyünk. Általában 4-5 óránk van egerészni a városban. Szóval valóban meg tudjuk ismerni a világot. Ami nekem a legjobban tetszik, hogy rengeteg nációval dolgozom együtt. Indiai, filippín, német, belga, olasz, román stb. Így lehet megismerni a világot, tradíciókat, vallásokat, ami nagyon hasznos véleményem szerint.

regi2Egy kis büszkeség!

Február 12-én 2 és fél hónapja voltam a hajón. Igen nagy megtiszteltetés ért. Eddig pozícióm junior barkeeper volt, de promotion-t kaptam, így 2,5 hónap után Barkeeperként dolgozhatok. Persze ehhez bizonyítani is kellett. Persze a következő promotion-ig meg sem állok!

 

Röviden ennyit kis hajós életemről.

Mindenkinek ajánlom ezt az életet, aki érez magában egy kis rátermettséget és vakmerőséget.

Sok sikert mindenkinek!

 

Üdvözlet jelenleg Barcelonából!

regi és aida