Gyakori kérdések a hajós munkavállalásról

Gábor beszámolója a kijutásról és az AIDA-ról
2014.01.14.
Hajós élménybeszámoló Rolandtól
2014.01.31.

Mi a teendőm, ha hajós munkát szeretnék vállalni?

Küldd el önéletrajzod a következő e-mail címünkre: jelentkezes@crew.hu, vagy töltsd ki az online regisztrációs felületünket, és hamarosan kapni fogsz tőlünk egy tájékoztató e-mailt hajós munkáinkról, a jelentkezéshez szükséges dokumentumokról és elérhetőségeinkről. Ezzel együtt beinvitálunk egy személyes elbeszélgetésre irodánkba, ahol az interjú után bekerülsz az adatbázisunkba. Innen már csak a te tudásodtól és személyiségedtől függ, hogy milyen gyorsan tudunk elhelyezni partnereink hajóin.

óceánjáró hajó tengerjáró hajóTermészetesen személyesen is bejöhetsz hozzánk az elbeszélgetésre, erre minden hétköznap  9-13 óráig van lehetőséged. Az alábbi dokumentumokat szükséges magaddal hoznod:

  • szakmai önéletrajz (angolul vagy németül)
  • referenciák az előző munkahelyeidről (angolul vagy németül),
  • bizonyítványok másolata,
  • érvényes útlevél másolat,
  • erkölcsi bizonyítvány másolat,
  • 2 darab igazolványkép

A személyes elbeszélgetéstől számítva mikor kapok munkát?

Az átfutási idő legnagyobb részben a jelentkező tudásától függ. Minél jobb a szakmai tudása és minél jobb a nyelvtudása a jelentkezőnek, annál gyorsabban tudjuk majd elhelyezni partnereink valamelyik hajóján.

Mi az, amit vizsgálunk az interjú során?

Szakmai tudás + Nyelvismeret + Személyiség => Ezeket vesszük figyelembe kiválasztásodkor.

Nyelvvizsga nélkül is lehet jelentkezni?

A jelentkezéshez nem szükséges a nyelvvizsga bizonyítvány megléte, az aktív beszédkészséget vizsgáljuk az interjú során.

Le kell-e fordíttatnom angol vagy német nyelvűre a bizonyítványomat?

Eredeti nyelven elegendő elhoznod magaddal a bizonyítványokról készült fénymásolatokat, nem szükséges Europass bizonyítványt kiállíttatni a végzettségedről.

Folyami hajón szeretnék dolgozni. Akkor miért van szükségem útlevélre?

Előfordulhat, hogy nem csak az EU tagállamok vizein fog közlekedni a hajód, akár Szerbiában is kiköthet, ezért még az Európán belüli hajós munkavállalóknak is szükséges az érvényes útlevél.

Párban is lehet hajós munkát vállalni?

Igen, ezt az elbeszélgetés keretében mindig figyelembe vesszük. Szeretnénk megjegyezni, hogy a párban való munkavállalás átfutási ideje hosszabb, ugyanis nem biztos, hogy ugyanazon a hajón két olyan pozíció szabadul fel, amiben mindketten el tudtok helyezkedni. Sajnos nem garantált a közös kabin sem. Egyes partnereink nagy szeretettel fogadják a párokat, mások inkább elzárkóznak tőlük, azon az alapon, hogy: „ha egy megy, akkor mindkettő megy”.

Milyen időközönként kötnek ki Budapesten a hajók?

A folyami hajók Európában, jellemzően Duna, Rajna, Majna, Elba, Szajna illetve Rhone folyókon közlekednek. Szezononként meghatározott útvonalon, némelyik csak a Dunán, de valamelyik például csak Franciaországban közlekedik, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a hajó amelyre kikerülsz érinteni fogja Budapestet.