Hunor AIDA óceánjáró hajós élménybeszámolója

Roland hajós videóblogja – 1. rész: A beszállás
2014.03.28.
Roland hajós videóblogja – 2. rész: Élet a hajón
2014.04.28.
Roland hajós videóblogja – 1. rész: A beszállás
2014.03.28.
Roland hajós videóblogja – 2. rész: Élet a hajón
2014.04.28.

Hol is kezdjem, olyan életet élek, amiről mások csak álmodnak, vagy még azt sem. 2 éve kezdtem el a hajózást, összességében több mint 7 éve vagyok már a bárpult mögött.

AIDA hajós beszámoló barchef Deák Hunor

Fontos leszögeznem, hogy ez nekem nem egy munka, ez az életem, a szenvedélyem, a hivatásom, a szerelmem és az életstílusom is. Maga a Bartending sokkal többet adott nekem, mint azt valaha is el tudtam volna képzelni. Gyerekkori álmom volt, hogy hajón dolgozva világot láthassak, hisz melyik másik formájában képes az ember ilyen gyorsan ennyi mindent látni. Semelyikkel, csak a hajó adhatja ezt meg. Persze, vannak bőven árnyoldalai is a hajós életnek, tehát nem csupa móka és kacagás, de én vallom, ha valaki pozitívan kezd neki és a szépségeit keresi, a negatívumok eltörpülnek az a temérdek élmény és tapasztalat mellett, amit kap.

Elkezdeni egyszerűbb, mint az ember gondolná. Egyszer meguntam itthon a vendéglátó ipar adta lehetőségeket és úgy döntöttem, hogy itt az idő. Bementem a Crew Agency irodájába és elmondtam, hogy én hajón szeretnék dolgozni. Megkaptam a válaszaimat, csináltunk pár tesztet, szakmait és nyelvit egyaránt, itt hozzátenném zárójelben, hogy idegen nyelv ismerete nélkül nem is érdemes elindulni.

Jánosék szerencsére csak olyan embert küldenek hajóra, akiről meg vannak bizonyosodva, hogy bírni is fogja, és nem száll le 2 héten belül. Ez egyfelől biztosíték nekik és a jelentkezőnek is, hogy tényleg az várja kint, amit elmondtak neki. Ezt rettentően korrektnek tartom, ritka manapság. Ezután ha az első rosta megvolt, jön az orvosi vizsgálat, hajós tanfolyam – az orvosi vizsgálatra egy személyes tipp: figyeljen mindenki oda, hogy megfelelő testsúllyal érkezzen, akadhatnak problémák ellenkező esetben. Kitalálhatjátok: élő példa vagyok, de Istennek, a jó szerencsének vagy talán a Főorvos Úrnak és nem utolsó sorban Jánosnak köszönhetően átmentem a végső rostán és kijutottam. Ma már 38 kg-mal kevesebb vagyok, mint amikor elindultam, jobban is érzem magam, tehát mondhatjuk, hogy odakint munka és edzőtábor is egyben. 🙂

AIDA hajós beszámoló barchef Hunor

Az első szerződésem nagyon jól alakult, minden az volt amit vártam, Izlandtól egészen a földközi-tengerig bejártunk mindent, a második körben felfedezhettem Dubai, az Emirátusok, Izrael és a Vörös tenger szépségeit, míg a legutóbbi szerződésemben, aminek a pihenőjében írom nektek ezt a beszámolót, Észak Amerika, a keleti part, Miami, New York, Bahamák és a végére, de a legfontosabb a Karib-tenger, majd vissza Hamburg. A következő szerződésem sem sokkal izgalommentesebb, Ázsia felé veszem az irányt.

2 év alatt a fél világot bejártam, megszámlálhatatlan élmény, barát, ismerős, kultúra, pár pofon, csalódás, kudarc és kemény lecke az élettől.

AIDA hajós munka beszámoló barchef

Ezzel és megannyi mással lettem gazdagabb eddigi kalandjaim során, egy könyv is kevés lenne, percek alatt teleírnám az élményekkel, amiket utam során szereztem.

Rövidre fogva így a végére, a lényeg nektek, leendő hajósok, ha van elég merszetek belevágni, ne habozzatok, ha fiatalok vagytok, szeretnétek pénzt keresni ( nem írom le mert a szervek holnap kopognának 😀 ) és szeretnétek a világot a saját szemetekkel látni, holnap reggel az első dolgotok legyen bemenni és jelentkezni!

Ha a szavaim nem győztek meg teljesen, itt van pár kép is, ezeknek köszönhetően fele annyi barát várt itthon, mint amikor kimentem. 😉

Pacsi és sok sikert, még az is lehet, hogy találkozunk valahol a tenger közepén! 😉

Deák Hunor, Barchef , AIDA Cruises

AIDA hajós munka barchef beszámoló AIDA óceánjáró hajós munka barchef

AIDA óceánjáró hajós munka barchef